Akac-tanya logo

Sauna Bulevardi

Sauna Bulevardin historia on aika pitkä. Újlengyelin ensimmäinen sauna oli Akác- tanyan päärakennuksessa oleva suomalainen sähkösauna, joka oli käytössä 10 vuotta moitteetta. Aluksi kylältä ei saatu edes lupaa rakentaa saunaa, sillä se oli vielä niin vieras käsite Unkarissa.

Sauna Boulevardiin rakennettiin vuonna 2005 ensimmäinen savusauna. Savusauna on uusi tulokas Unkariin; täällä vielä tuntematon suomalainen uusvanha suosikki on ollut jo kuitenkin useita kertoja Unkarin televisiossa ja kansainvälisessä mediassa.

Vuonna 2009 rakennettiin kota, telttasauna, savisauna ja lämmitettävät paljut. Paljuja on kaksi: isopalju sekä pieni mutta huippusuosittu ja terveellinen suolapalju. Paljun vieressä on ulkosuihku. Lähistöllä on myös kota joka sopii hyvin vilvoitteluun sekä illan viettoon.

Sauna Bulevardi kuitenkin kehittyy koko ajan; yritämme tehdä siitä  hyvinvointikeskuksen, josta löytyy  esi-isiemme luonnollisia tietoja kehostamme, sielumme puhdistuksesta sekä uutta teknologia jolla voidaan toteuttaa rentouttavia ja nautinnollisia hoitoja. 

Rakennukset on vuokrattavana ryhmille  ilman majoitustakin erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Minimihenkilömäärä on kuitenkin 10 henkeä.

Uusin saunamme on kuuden hengen kotasauna, jota myös hobitti saunaksi kutsutaan. Kotasauna sijaitsee uima-altaan vieressä ja ulkosuihkun läheisyydessä, kotasauna on pieni ja kotoisa.

Suolapalju on Sauna Bulevardin suosituin helmi. Kaikki, joka ovat kerran käyneet siinä, ihastuivat ikiajoiksi. Paljussa on 34-36 asteista n. 26%:ta suolavettä, jossa voi mukavasti kellua. Suolavedellä on erinomaisen hyviä vaikutuksia erilaisiin ihotauteihin, allergioihin, astmaan, naisten vaivoihin, nivel- ja lihassärkyihin.

Mikä olisikaan parempaa kuin illalla ratsastuksen, patikoinnin tai vaikka raskaan koulutustilaisuuden jälkeen mennä suihkun kautta rentoutumaan suolapaljun lämpimään veteen, katsoen kuutamoa ja kirkasta tähtitaivasta, unohtaen kaikki päivän rasitukset.

Suolapalju sopii myös pienille ryhmille ja se on erityisen suosittu syntymäpäivien vietossa. Paljussa vietetyn illan  jälkeen uni maistuu sekä iho tuntuu hyvin pehmeältä.

Perinteinen puulämmitteinen saunamme on ollut alkutaival Sauna Bulevardin perustamiseen. Tähän saunaan mahtuu hyvin pieniä ryhmiäkin, ja rakennuksesta löytyy lisäksi pukuhuone, vessat, hierojan huone ja karaokesali illanviettoa varten. Tämä sauna lämpenee tunnissa.

 

Savisauna rakennettiin toukokuussa 2009 sauna- ja wellnesstuotteiden kansainväliselle esittelytilaisuudelle. Rakentajat saapuivat Suomesta: Kalervo Södö  ja Lassi Helanen, jotka ovat molemmat savirakenteiden erikoistuntijoita. Lassi tekee tämän lisäksi vielä jäärakennuksiakin, mutta niitä on vähän vaikeampi ylläpitää Unkarissa.

Savisaunan rakenne on yksinkertainen ja rappauksen vahvistajana toimii hevosenlanta.

Savi ja järviruoko toimivat saunan rakennusaineena. Ne ovat  ikivanhoja rakennusmateriaaleja jota löytyy lähes joka paikasta. Savisaunammekin on savusauna; se lämmitetään ulkopuolelta n. 3-5 tunnin ajan. Siellä saat pehmeät aromaattiset löylyt, joiden terveellistä vaikutusta vahvistetaan vielä erilaisilla yrteillä ja etteerisillä öljyillä.

Savusauna on ehkä vanhin saunatyyppi ja nykyisin jo oikea harvinaisuus Suomessakin. Tässä perinteikkäässä, tunnelmallisessa ympäristössä syntyvät parhaat ideat ja suunnitelmat samalla, kun keho ja mieli rentoutuu.

Savusaunan lämmetessä (n. 12 tuntia) valmistuu maukas illallinen saunan lauteilla, jonka jälkeen savu päästetään pois ja sauna on valmis kylvettäväksi. Saunan vieressä sijaitsevassa kodassa nautitaan savusaunan antimista. Savusaunailta kruunaa päivän kuin päivän, vietit sen sitten työn merkeissä tai ystävien seurassa.


 

Built with HTML5 and CSS3 | Copyright © 2017 Innatura Hungary Kft. 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. | +36 30 964 8272 | HU-25753781