Aktiviteetit

Akác-tanyalla löytyy paljon erilaisia aktiviteettiä ratsastuksesta lähtien maastopyöräilyyn asti.

Jos tykkäät hevosista voit kokeilla maastoratsastusta loputtomilla hiekkapelloilla ja kauniilla nityillä ja akasia- ja tammimetsän vilpoisilla teillä, mutta voit ajaa ravikäryilläkin, olla aasin rattailla ja hevosvankkureilla. Tai silittää tilan suloisia varsoja.

Jos hevoskärpänen en purrut vielä, mutta haluat kuitenkin retkeillä ja ihailla kaunista maisemaa, ota sauvat tai maastopyörä! Jos haluat nauttia päivästä kavereiden kanssa tilan kauniilla pihalla, niin jalkapallogolf on sinun laji!

Tutustu aktiviteetteihin

Metsästys
Ratsastus
Retket

Budapest

Budapestin opastettu – kokopäiväretki

Minimiosallistujamäärä retkelle on 8 henkilöä.
Lähtö on klo 9.00, aamiaisen jälkeen. Aamupäivällä on mahdollisuus lähteä opastetulle kaupunkikierrokselle, jonka aikana tutustumme Budapestin päänähtävyyksiin – Sankarten aukioon (kävellen), Kaupunginpuistoon, Andrássy-tiehen, matkan varrella näemme upean Oopperatalon, Pyhän tapanin basilikan ja mahtavan Eduskuntatalon. Budan Linnabuoreen tutustumme kävellen ja Mátyás-kirkossa voimme vierailla sisällä. Kaupunkikierros kestää n. 3,5 tuntia kahvitauon (Linnavuorella) kanssa. Lounas omatoimisesti. Päivä Budapestissä päättyy Suuren kauppahallin parkkiin, jossa tavataan klo 18.00. Hintaa sisältyvät kuljetukset ja opaspalvelut.

Lue lisää …

Eläinmarkkinat

Markkinat järjestetään kuukauden ensimmäisenä ja toisena sunnuntaina – puolipäiväretki.

Lähtö on klo 9.00, aamiaisen jälkeen.

Markkinat ovat kaikista suosituin retkikohde! Voit tutustua taatusti aitoon markkinameininkiin. Markkinoilla myydään antiikitavaroita, traktorin varaosia, vaatteita ja kaikkea niiden väliltä. Täällä voit tehdä löytöjä! Eläinmarkkinoilla on myynnissä tietenkin myös hevosia, lehmiä, sikoja ja muita kotieläimiä. Hintaan sisältyvät kuljetukset. Markkinat järjestetään kuukauden ensimmäisenä, sekä toisena sunnuntaina – puolipäiväretki.

Lue lisää …

Formula 1

Meille voit majoittua Unkarin GP-viikonlopun ajaksi. Majoittumisen lisäksi hoidamme liput ja kuljetukset Hungaroringille. Meiltä löytyy majoituspaikkoja isommallekin ryhmälle. Formulalomaan voidaan räätälöidä muitakin aktiviteetteja mielenkiinnon mukaan, yhdestä hevosvoimasta satoihin.

Pidennetty Formulaviikonloppu

Lue lisää …

Gödöllő-Vácrátót

Minimiosallistujamäärä retkelle on 8 henkilöä.
Lähtö on klo 9.00, aamiaisen jälkeen – kokopäiväretki.

Kuningatar Sissin kesäpalatsissa tutustumme upean arkkitehtuurin lisäksi kuningasparin arkielämään. Gödöllőn linna oli Kuningatar Sissin lempipaikkoja Unkarissa, missä hän vietti paljon aikaansa ratsastaen ja metsästäen. Palatsikierroksen jälkeen on mahdollisuus nauttia kakkukahvit “Sissin tapaan”. Rentouttavan puistokävelyn jälkeen siirrymme Máriabesnyőhön. Siellä tutustumme pyhinvaelluspaikkanakin toimivaan Neitsyt Marialle siunattuun kirkkoon, jonka rakennuttamisen kerrotaan tapahtuneen ihmeen kautta. Sitten lyhyen ajomatkan jälkeen saavumme Vácrátótin sievään kylään, jossa on aika syödä lounaan. Lounaan jälkeen on mahdollisuus käydä tutustumassa toista sataa vuotta vanhaan, rehevään kasvitieteelliseen puutarhaan, mistä löytyy yli 12 000 kasvilajia.

Hintaan sisältyvät kuljetukset ja opaspalvelut.

Lue lisää …

Kylpylät (Dabas/Albertirsa/Cegléd)

Kylpylöissä on ulkoaltaat, joissa on mukava käydä rentoutumassa kuumana kesäpäivänä.

Dabasissa on tavallinen maauimala, josta löytyy vesiliukumäet ja lapsille oma allas. Albertirsassa voit kokeilla termaalivesiallasta, jonka vesi on +30Cº. Eeron mielestä termaalivesi nuorentaa uimaria ainakin viidellä vuodella.

Hintaan sisältyy kuljetukset ja pääsylippu.

Lue lisää …

Lajosmizsen hevosnäytös

Lähtö on klo 11.00 – puolipäiväretki

Paikan päälle saavuttaessa juodaan tervetuliaispálinkat (hedelmäviina) ja maistetaan suolainen pikkupulla, jonka jälkeen on vuorossa hevoskyytiä pustan maisemissa.

Hevosnäytöksessä esitetään unkarilaisten pustanpaimenten huimia hevoskäsittelytaitoja ja unkarilaisia alkuperäisrotuja. Tätä et näe muualla kuin Unkarin Pustalla! Voit osallistua ruoskaamiskilpailuun, josta voit pokata palkinnoksi Lajosmizsen oman tilan viinipullon. Voit käydä tutustumassa talleihin ja muihin pihapiirin eläimiin.

Hintaan sisältyy: kuljetukset ja pääsylippu näytökseen.

Lue lisää …

Lajosmizsen hevosnäytös ja Kecskemét

Lähtö on klo 11.00. ellei hevosnäytöksen aika muuten vaadi

Paikan päällä juodaan tervetuliaispálinkat (hedelmäviina) ja maistetaan suolainen pikkupulla, jonka jälkeen on vuorossa hevoskyytiä pustan maisemissa. Hevosnäytöksessä esitetään unkarilaisten pustanpaimenten huimia hevoskäsittelytaitoja ja unkarilaisia alkupräisiä hevosrotuja. Tätä et näe muualla kuin Unkarin Pustalla! Voit osallistua ruoskaamiskilpailuun, josta voit pokata palkinnoksi Lajosmizsen tilan oman viinipullon. Lisäksi voit käydä tutustumassa talleihin ja muihin pihapiirin alkuperäisiin eläimiin. Hevosnäytöksen jälkeen jatketaan matkaa Kecskemétiin. Pustan viihtyisässä pääkaupungissa asuu n. 100 000 ihmistä. Tutustumme kaupungin keskustaan kävellen, sen jälkeen on vapaata ohjelmaa oman mielenkiinnon mukaan.

Hintaan sisältyvät kuljetukset, opaspalvelut ja hevosnäytös

Lue lisää …

Ócsa

Lähtö on klo 15.00. – puolipäiväretki

Vierailemme Ócsan n. 800 vuotta vanhassa basilikassa, joka rakennuksena on ainutlaatuinen Unkarissa. Kirkkovierailun jälkeen tutustumme suomenkielisen oppaan johdolla Ócsan perinnekylän rakennuksiin ja jopa 300 vuotta vanhaan olkkikattoiseen kellaririviin, jotka kertovat menneistä ajoista ja elämänmenosta Unkarissa.

Hintaan sisältyyvät kuljetukset, opaspalvelut.

Lue lisää …

Ópusztaszer

Lähtö on klo 9.00, aamiaisen jälkeen. – kokopäiväretki

Vierailemme Ópusztaszerin kansallisessa historiapuistossa, joka sijaitsee n. 70 kilometriä Újlengyelistä etelään. Puistossa tutustutaan Unkarin historian alkuvaiheisiin: vaikuttava Feszty-panoraamakuva näyttää unkarilaisten maahantuloa, museon vahanuket esittelevät elävästi Unkarin eri aikakausien elämäntyylejä. Laajalla ulkoalueella voit kävellen tutustua muinaisesta keskiaikaiseen elämänmenoon. Lounaan voi nauttia unkarilaisessa perinneravintolassa lähellä puistoa. Mikäli puistoon tutustumisen jälkeen on vielä aikaa ja mielenkiintoa, matka jatketaan Szegediin, Etelä-Unkarin suurimpaan kaupunkiin, auringon pääkaupunkiin, joka sijaitsee Tisza joen rannalla ja ihan Serbian rajalla. Kaupunki on kuuluisa omasta kauneudestaa, yliopistostaan ja kesällä toimivasta ulkoteatteristaan.
Hintaan sisältyvät: kuljetukset ja opaspalvelut.

Minimiosallistujamäärä retkelle on 8 henkilöä.

Lue lisää …

Ravit/Laukkakisat

Lauantaisin tai sunnuntaisin (Huom! Järjestäjät voivat muuttaa päiviä.) – iltapäiväretki

Lähtö on iltapäivällä klo 15.30- 16.00.

Kincsem Park on Unkarin ainoa ja Euroopan uusin ravi- ja laukkarata, jonka perinteet ovat kuitenkin yli 150 vuotta vanhoja. Museoviraston suojelemien rakennuksien vieressä näet upouusia talleja, vanhan ja uuden katsomon. Voit saada lisäjännitystä päivään ja veikata lähtöjen tulojärjestystä. Vanhat rakennukset voivat olla tuttuja Madonnan “Evita” musikaalista, joka kuvattiin enimmäkseen Budapestissä.

Lue lisää …

Szentendre

Minimiosallistujamäärä retkelle on 8 henkilöä.
Lähtö on klo 9.00, aamiaisen jälkeen – kokopäiväretki.

Elämysmatka Szentendreen, jossa sijaitsee Unkarin suurin ulkoilmamuseo. Ulkoilmamuseossa tehdään kattava kävelykierros oppaan johdolla, tutustuen vanhoihin elämäntapoihin ja kansantaiteisiin Unkarin eri alueilta. Sitten bussi vie meidät pikkukaupungin keskustaan. Szentendren kaupunki tunnetaan taideleireistään ja taiteellisesta menneisyydestään. Lukuisten kirkon tornien ympäröimässä vanhassa keskustassa on idyllisiä kahviloita ja keskiaikaisten kujien varsilla pieniä putiikkeja. Lyhyen kierroksen jälkeen on mahdollisuus käydä kuuluisissa museoissa, mm. herkkusuille on tarjolla Marsipaanimuseo ja kauppa, taiteesta kiinnostuneille Margit Kovácsin keramiikkamuseo, ja Szentendren uudessa Joulumuseossa ympäri vuoden voi odottaa Joulupukkia.

Hintaan sisältyvät kuljetukset ja opaspalvelut.

Lue lisää …

Tonavan mutka (Visegrád – Esztergom – Párkány, SLO)

Lähtö on klo 9.00, aamiaisen jälkeen – kokopäiväretki.

Retkellä tutustumme kauneudestaan kuuluisaan Tonavan mutkaan, siellä seikkailemme unkarilaisten kuninkaiden jalanjäljillä. Visegrádin palatsi ja linnan rauniot vievät mukanaan historian pyörteisiin. Lounaan nautittuamme lähdemme ajamaan Tonavan rantatietä, joka johdattaa meidät kohti Unkarin ensimmäista pääkaupunkia, Esztergomia. Täällä kastettiin ja kruunattiin Pyhä Tapani, valtion perustaja ja ensimmäinen kuningas, joka toi kristinuskon valtakuntaansa. Kruunauskukkulalla sijaitsee nykyään maan suurin kirkko, joka on Unkarin uskonnollisen elämän keskus. Kirkkoon tutustumisen jälkeen kävelemme sillan yli joen toiselle puolelle Slovakiaan, Párkány:iin (Sturovo), joka sijaitsee aivan Esztegomia vastapäätä.

Hintaan sisältyvät kuljetukset ja opaspalvelut

Lue lisää …

Viininkorjuu

Loppusyksystä voit kokeilla viinitarhurin arkea. Pääset osallistumaan viinin valmistamisen eri vaiheisiin: viinirypäöeiden poiminnasta varastoimiseen, riippuen lomasi ajankohdasta. Voit osallistua myös lähikylien viininkorjuujuhliin. Tilan oman viinin lisäksi sinulla on mahdollisuus maistella Unkari kuuluisia viinejä paikallisen asiantuntijan johdolla.

Lue lisää …