FAQ

USEIN KYSYTTYÄ/FAQ

Miten varaan matkan?

Matkan voit varata näiden sivujen varauslomakkeen kautta. Lisätietoja varauksesta löytyy samoilta sivuilta. Matkat eivät sisälly hintaan, lennot kannattaa katsoa netin kautta. Suomesta Budapestiin vakituisesti lentävät sekä Finnair että Norwegian, voit löytää myös parempiakin hintoja muiden lentoyhtiöiden sivuilta kuten Ryanair joka lentää Tampereelta ja uutuutena Lappeenrannasta.

Minkä ikäiset voivat lähteä ratsastamaan?

Yli 12-vuotiaat voivat ratsastaa ilman huoltajaa, mutta 12-18-vuotiailla tulee olla huoltajan kirjallinen suostumus matkalle. Ratsastustaidot kartoitetaan kuitenkin paikanpäällä iästä huolimatta jokaisen ratsastajan kohdalta. Mikäli tulossa oleva ratsastaja on alla 12 vuotias, ota yhteyttä sähköpostitse.

Kuinka pitkään on pitänyt ratsastaa, että pärjää retkillä?

Ratsastajien taidot kartoitetaan paikan päällä ja tarvittaessa jaetaan ratsastajat tasoryhmiin. Huomaathan, että ratsastus tapahtuu kokonaan maastossa, lisämaksusta on mahdollista saada opetusta kentällä suomalaiselta ratsastuksen opettajalta. Aiempaa kokemusta maastoratsastuksesta ei tarvita, mutta hevonen tulee hallita kaikissa askellajeissa. Lähtökohtana on se, että jokainen ratsastaja pystyy satuloimaan ja huoltamaan hevosensa itse. Tarvittaessa vetäjiltä saa apua hevosten hoidossa ja satuloinnissa.

Voiko matkalle tulla vasta-alkajia? Haittaako vaikka ei ole mestariratsastaja?

Vasta-alkajat ovat myös tervetulleita. Heille räätälöidään sopiva ryhmä ja yhdessä valitsemme sopivat hevoset, joilla he voivat turvallisesti tutustua Unkarin pustaan.

Jos tulee perheen kanssa, niin tarvitseeko kaikkien ratsastaa?

Voit tulla mainiosti koko perheen kanssa. Tilalta ja lähiympäristöstä löytyy paljon tekemistä jokaiselle. Mahdollisuuksia on paljon, esimerkiksi: karting, patikointi, pyöräily, kylpylä/uimala, retket Budapestiin, vierailu viinitilalla tai hemmotteluhoitoja tilalla. Huomaathan tällöin eri vuorokausihinnat kun varaat matkaa.

Onko tallille mahdollista tulla ratsastamaan ilman majoitusta?

On. Tarvittaessa järjestämme kuljetuksen tilalle ja takaisin. Tilalla käyntiin voi yhdistää ratsastuksen lisäksi myös ruokailun ja muita aktiviteettejä. Meillä on mahdollisuus järjestää paljon tekemistä toiveiden mukaan.  katso muut palvelut

Tarvitaanko jotain vakuutuksia tms.?

Ratsastajat tarvitsevat matkavakuutuksen ja KELA:lta haettavan ilmaisen EU-maiden yhteisen eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jonka KELA lähettää postitse n. kahdessa viikossa. Kortti on maksuton. Sairaanhoitokortin tarvitset, koska se helpottaa huomattavasti kunnallisen sairaanhoidon saamista paikan päällä.

*Eurooppalaisen sairaanhoitokortin haltija saa toisessa EU-maassa oleskellessaan   lääketieteellisistä syistä välttämättömän sairaanhoidon. Jokainen maa antaa sairaanhoitoa oman lainsäädäntönsä ja järjestelmänsä mukaisesti. Matkailija saa vastaavat sairaanhoitopalvelut samoin omavastuu-kustannuksin kuin kyseisen maan omat kansalaiset. (lisätiedot www.kela.fi)

Sairaanhoitokortilla ei kuitenkaan saa korvausta sairastumisen tai onnettomuuden takia poikkeuksellisesta kuljetuksesta Pohjoismaiden ulkopuolelta Suomeen. Tämän vuoksi matkalla tulee olla mukana nämä kustannukset kattava yksityinen matkavakuutus.

Minkälaiset ratsastusvarusteet kannattaa ottaa matkalle mukaan?

CE-merkitty kypärä ja kannalliset kengät ovat pakolliset. Kesällä voi olla todella kuuma, vaikka silloin ratsastus pyritään ajoittamaan aamuun ja iltaan, joten vaatevarustus kannattaa valita loman ajankohdan mukaan. Ratsastushanskat voivat olla tarpeen, vaikka olisikin kuuma. Ratsastuskengät ja minichapsit ovat hyväksi havaitut. Sadevarusteet kannattaa aina ottaa matkalle mukaan. Omaa raippaa tai kannuksia et tarvitse.

Tarvitseeko ottaa mukaan omat pyyhkeet ja liinavaatteet?

Ei tarvitse. Huoneista löytyvät liinavaatteet ja pyyhkeet. Oma pyyhe on kuitenkin hyvää olla mukana maauimalaretkeä varten.

Minkälaisia hevosia tallilla on? Miten löydän itselleni sopivan hevosen?

Hevosia on kolmisenkymmentä, joukossa on muutama poni. Suurin osa hevosista on Unkarilaisia puoliverihevosia.  Jokaiselle varmasti löytyy sopiva ratsu vetäjien avustuksella. Kaikki hevoset ovat kilttejä ja maastoon tottuneita.

Pärjääkö paikanpäällä suomen kielellä?

Tilan isäntäpari ja ratsastuksen vetäjät puhuvat/ymmärtävät suomea.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Helsinki-Budapest väliä?

Suoria lentoja lentävät tällä hetkellä Finnair ja Norwegian Vantaalta sekä Ryanair Tampereelta ja jatkossa Lappeenrannasta. Lentoja kannattaa etsiä netistä.

Onko aikaeroa?

Unkarissa kello on yhden tunnin jäljessä.

Minkälainen ilmasto Unkarissa on? Milloin on paras aika matkustaa?

Unkarin sää on yleisesti ottaen lämpimämpää Suomen säähän verrattuna, ratsastus on ympäri vuoden mahdollista. Paikalliset säätiedot löydät mm. www.eumet.hu. www.koponyeg.hu www.foreca.fi

Mitkä maksuvälineet käyvät paikan päällä? Mitä valuuttaa kannattaa varata mukaan?

Akác-tányalla voit maksaa majoituksen/palvelut forinteilla tai euroilla, luottokortit myös käyvät. Varauduthan siihen, että maksukorteilla et voi maksaa ostoksia läheisen kylän kaupoissa, mutta melkein jokaisessa kylässä on mahdollisuus nostaa rahaa (forinttia) kortilla. Budapestissä yleisimmät luottokortit käyvät.

Tilalla on mahdollisuus vaihtaa pieniä summia euroista forinteiksi. Suurempia summia valuuttaa kannattaa vaihtaa vasta Unkarissa, koska Suomessa kurssi on yleensä heikompi. Lentokentillä valuutanvaihtoa kannattaa välttää. (Vantaa, Tampere ja Budapest)

Ryhmävarauksen peruutustapauksissa-ellei erikseen sovita- mikäli se tapahtuu kuukauden (30 vrk) sisällä matkasta, maksettu varausmaksu pidetään